Zielono nam - granty przyznane

2022/04/26 15:12 Zielono nam - granty przyznane

Fundacja ANWIL przyznała dofinansowanie 18 projektom ekologicznym na łączną kwotę ponad 117 tys. złotych w ramach pierwszej edycji programu grantowego "Zielono nam".

Zwycięskie projekty zostały wybrane spośród 22 zgłoszonych do konkursu. Zgodnie z zasadami regulaminu, wnioski spełniające kryteria formalne, poddane zostały trzystopniowej ocenie. W pierwszej kolejności projekty oceniła Rada Programowa, która przekazała swoje rekomendacje Radzie Fundacji, a ta z kolei Zarządowi. Na podstawie opinii obu rad oraz swojej oceny, Zarząd Fundacji ANWIL przyznał granty następującym beneficjentom:

Nazwa beneficjenta Tytuł projektu Kwota grantu/ zł
Koło Gospodyń Wiejskich "Fajne Babki z Józefowa" Józefowo wymiata - zielona wieś 6200,00
Szkoła Podstawowa nr 18 im. we Włocławku Czyste środowisko = zdrowy człowiek 6224,00
Przedszkole Publiczne nr 17 "Kraina Fantazji" Ekologiczna Kraina Fantazji 7477,51
Przedszkole Publiczne nr 35 im. Pluszowego Misia Od najmłodszych lat z ekologią za pan brat 9575,00
Szkoła Podstawowa z Oddziałami Integracyjnymi w Smółniku Zróbmy szum wokół wody 3101,00
Szkoła Podstawowa nr 19 we Włocławku Ekologiczne SOS - Segreguj, Oszczędzaj, Szanuj! 8020,00
Przedszkole Publiczne nr 9 "Akademia Przedszkolaka" Zielono nam - od najmłodszych lat z ekologią za pan brat 5408,90
Szkoła Podstawowa nr 5 z Oddziałami Integracyjnymi we Włocławku Akademia Młodego Ekologa 8393,83
Szkoła Podstawowa nr 2 im. Polskich Olimpijczyków we Włocławku Ekologia jest nam bliska. Dwójka działa dla środowiska! 6000,00
Grupa nieformalna - Rodzice Uczniów Zespołu Szkół Muzycznych im. Czesława Niemena Muzyk pełen ptasich nut 3940,00